Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landelijke bijeenkomst Perspectief op Werk

1 november

De afgelopen tijd hebben we met elkaar veel mooie resultaten geboekt in Perspectief op Werk. Daarmee hebben we met elkaar een beweging ingezet, die we graag verder willen brengen. Wat is er nodig om de ervaringen van PoW te benutten om nog slimmer samen te werken, en zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam naar werk te begeleiden?

Daarom nodigen we je van harte uit voor de laatste landelijke bijeenkomst van Perspectief op Werk. Om zoveel mogelijk kennis en inspiratie te delen, en zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om er live bij te zijn, hebben we een bijzondere vorm gekozen.

Programma
De bijeenkomst bestaat uit een landelijk centraal deel, en drie regionale fysieke meetups. De centrale interactieve aftrap is op alle locaties én online te volgen. Vervolgens is er op de drie locaties een regionaal programma. Online is er een ‘haardvuursessie’ waarin we met elkaar de uitdagingen delen die we in de afgelopen tijd zijn tegenkomen: hoe hebben we problemen opgelost en wat ging anders dan gedacht maar bleek juist een goede ontwikkeling?

Fysieke meetup     Online  
14.00 – 14.35 interactieve online talkshow met leden van het ondersteuningsteam   14:00 – 14:35 interactieve online talkshow met leden van het ondersteuningsteam
14.35 – 16.20 regionale meet-ups rond een inhoudelijk thema (zie hieronder)   14:35 – 14:45
14:45 – 15:30
mini break
online haardvuursessie
16:20 – 16:45 centrale afsluiting      
16.45 – 17.00 regionale afsluiting      

Regionale meet-ups
Er zijn drie regionale meet-ups rond verschillende thema’s:

  1. West (Den Haag): samenwerking
  2. Zuid (Eindhoven): aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
  3. Noordoost (Enschede): samenwerking werkgevers- en werknemersdienstverlening

West

Het programma in West staat in het teken van samenwerken. Perspectief op Werk is samenwerken. Soms gaat samenwerken vanzelf, maar soms ook heel stroef. Denk maar eens terug aan de gevolgen van Covid voor je eigen samenwerking. Hoe komt dat en wat voor invloed heb je hierop? In deze miniworkshop gaan we praktisch aan de slag. Aan de hand van een beproefde methodiek zul je verrast worden hoe eenvoudig het juiste gesprek kan ontstaan over de samenwerking en wat je hierin te doen hebt om het (weer) te laten lopen.

Zuid

In de samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers werk je sterk samen als je werkt vanuit de vraag van werkgevers en werkzoekenden. Via opleiding, coaching of begeleiding is er veel mogelijk. Wil jij antwoorden op de vragen hoe je succesvol samenwerkt met werkgevers, overheid en onderwijs? Hoe je elkaars taal spreekt, opstart en welke hobbels je tegenkomt? Live vanuit het inspirerende Summa College in Eindhoven nemen we je mee in de antwoorden en oplossingen die wij kennen. Ook zijn we benieuwd naar wat jij als deelnemer meebrengt en de inzichten die we samen opdoen.

De beschikbare workshops in de regio Zuid gaan over:

  • Branchestraten van West-Brabant – Welk verhaal zit hierachter? Hoe ervaar je, met VR en simulaties, of er logistiek talent in je schuilt? Je hoort en ervaart het tijdens deze workshop.
  • De Achthonderd – Hoe combineer je werken en leren? Hoe school je als werkgever (toekomstige) werknemers om? Welke visie volgt De Achthonderd? Wat maakt haar proactieve aanpak succesvol? Hoe stuurt de werkgeversvraag hier de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs?

Na de workshop volgt een interactieve haardvuursessie, waarbij alle deelnemers aan de dag zeer welkom zijn.

Noordoost

In vier parallelsessies wordt het belang en het resultaat van samenwerking tussen werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening belicht:

  1. In “Over de streep” wordt aan de hand van stellingen ontdekt hoe de samenwerking tussen werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening versterkt kan worden.
  2. Maak kennis met het digitale “Meet and Greet”, Werkplein TV en de Best Practices.
  3. Aanpak beroepsgroepenketens, de oplossing om de mismatch regionaal te lijf te gaan! Heeft het werken in beroepsgroepenketens ervoor gezorgd dat vraag en aanbod dichter bij elkaar zijn gebracht?
  4. Perspectief op Werk, het vervolg: bestuurders gaan in gesprek over het belang van de verbinding tussen het bestuurlijke en de uitvoering om het gedachtegoed van Perspectief op Werk door te zetten.

Toegangsbewijs

Ook wij ontkomen niet aan de nieuwe richtlijnen die het kabinet aankondigde. Dit betekent dat je bij de fysieke meetups een coronatoegangsbewijs moet tonen: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je kunt dit laten zien door middel van de CoronaCheck-app.

Aanmelden
Aanmelden voor het online gedeelte of één van de regionale meet-ups kan via het aanmeldformulier. Let op: bij de regionale meet-ups is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plek.

Vragen? Neem contact op via de *Postbus PoW

Verslagen vorige landelijke bijeenkomsten
In 2019/2020 zijn vier landelijke bijeenkomsten georganiseerd voor vertegenwoordigers van gemeenten, UWV, werkgevers en andere partners van de verschillende arbeidsmarktregio’s. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de eerste stappen gezet naar regionale ‘Doe-agenda’s’ om zo meer mensen in ons land perspectief op werk te bieden. Een verslag in woord en beeld vind je hier.

Gegevens

Datum:
1 november
Evenement Categorie:

Organisator

Ondersteuningsteam