De ervaring van Midden-Holland

Redactie Verhalenbundel

Chantal Botz, projectleider Perspectief op Werk Midden-Holland

“Als je de onderlinge verschillen ziet als kracht, zul je zien dat samenwerken loont.”

Wat is je mooiste ervaring binnen Perspectief op Werk?

“De samenwerking in het WSP Midden Holland is nog nooit zo goed geweest als nu”, Cornelia Schütt – adviseur WSP. Daar ben ik trots op. Zeker als je bedenkt dat we in 2019 amper met elkaar samenwerkten in de uitvoering. Toen destijds in het projectplan stond beschreven dat ‘samenwerken geen vanzelfsprekendheid’ zou zijn, gaf me dat energie om juist hier samen met de regio aan te bouwen. Nu – anderhalf jaar later – ontwikkelen we werkleertrajecten in kansrijke sectoren, werken we volop samen en creëren we daardoor meer duurzame banen voor werkzoekenden.

Wat hebben jullie geleerd van de samenwerking binnen Perspectief op Werk?

Als je de onderlinge verschillen ziet als kracht, zul je zien dat samenwerken loont. Uitgangspunt is continu het hogere en gezamenlijke doel en de pragmatische aanpak: werkgevers stimuleren om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen. Om zo meer mensen in Midden-Holland aan het werk te helpen en te houden.

Wat nemen jullie van Perspectief op Werk mee naar volgende projecten?

“Er is geen weg meer terug.” Maya van Es – adviseur WSP. Een andere uitspraak waar ik absoluut in geloof. Samenwerken met alle arbeidsmarktpartners is iets wat de normaalste zaak van de wereld moet zijn. Perspectief op Werk heeft hier een belangrijke impuls aangegeven. Een impuls die we in het WSP Midden Holland én in de bredere regionale aanpak van harte meenemen naar de toekomst. Omdat het werkt!Recent heeft de communicatie community alle projectleiders Perspectief op Werk in de regio’s en het ondersteuningsteam gevraagd naar hun ervaringen met Perspectief op Werk. Daar werd massaal op gereageerd, waarvoor dank namens de community.

Om de week zullen we een nieuw verhaal op onze website delen. Alle verhalen worden uiteindelijk gebundeld in een verhalenbundel en overhandigd aan de regio’s tijdens de landelijke bijeenkomst van 1 november. De eerste verhalen vind je op onze website via deze link.

Heeft jouw regio nog geen verhaal opgestuurd? Of wil jij ook je ervaringen delen? Neem dan contact op met de communicatie community via postbuspow@minszw.nl.