De ervaring van Zuid-Limburg

Redactie Verhalenbundel

Mark Costongs, projectleider Focusteam, Perspectief op Werk Zuid-Limburg

Goed om te zien dat ieders energie gerespecteerd wordt en ingezet wordt om een gezamenlijk doel te bereiken.”

Wat is je mooiste ervaring binnen Perspectief op Werk? Of waar ben je trots op?

Vanaf de start is er een positieve dynamiek aanwezig in het team. Dit werd snel duidelijk tijdens corona, er werden nieuwe manieren gevonden om samen te werken en de kandidaten vast te houden om ze uiteindelijk op de plek te krijgen, waar ze graag willen zijn. Dit vergde inventiviteit en bereidheid om te willen veranderen in werkwijze. Er werden nieuwe initiatieven ontwikkeld, zoals een Vacaturekrant en Online Banenmarkt. Om het teamgevoel te behouden is er dagelijks een digitaal koffiemoment, enerzijds voor het sociale aspect, anderzijds om vacatures en kandidaten te bespreken. Mooiste praktijkvoorbeeld? Medewerker zoekt een consulent voor ons Focusteam PoW, een andere medewerker heeft de kandidaat, snel schakelen met teammanagers, gesprek en….we hebben een nieuwe collega in ons team die niet meer afhankelijk is van een uitkerende situatie.

Wat hebben jullie geleerd van de samenwerking binnen Perspectief op Werk?

Dat we voornamelijk van elkaars kennis en kunde leren en hiervan gebruik maken. We krijgen een groter bereik, het netwerk groeit en de kans op slagen voor de kandidaat neemt aanzienlijk toe. We hebben (digitaal) kunnen kijken in elkaars keuken, waar geconcludeerd werd….”oh…is dat bij jullie mogelijk?” Dit leverde nieuwe inzichten op in de bemiddeling van kandidaten. Goed om te zien dat ieders energie gerespecteerd wordt en ingezet wordt om een gezamenlijk doel te bereiken, namelijk de beste kandidaat op de beste plek te krijgen.

Wat nemen jullie van Perspectief op Werk mee naar volgende projecten?

Sneller schakelen met elkaar, heb je vragen zoek je netwerk- collega op, samenwerken doet verbinden! Ook is gebleken dat binnen het team verschillende expertises zitten, waarvan we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. De slogan ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is van toepassing!Recent heeft de communicatie community alle projectleiders Perspectief op Werk in de regio’s en het ondersteuningsteam gevraagd naar hun ervaringen met Perspectief op Werk. Daar werd massaal op gereageerd, waarvoor dank namens de community.

Om de week zullen we een nieuw verhaal op onze website delen. Alle verhalen worden uiteindelijk gebundeld in een verhalenbundel en overhandigd aan de regio’s tijdens de landelijke bijeenkomst van 1 november. De eerste verhalen vind je op onze website via deze link.

Heeft jouw regio nog geen verhaal opgestuurd? Of wil jij ook je ervaringen delen? Neem dan contact op met de communicatie community via postbuspow@minszw.nl.