Door het matchen van skills de juiste baan

Redactie Nieuws, Vraag en aanbod

Welke vaardigheden vraagt jouw functie nou écht? Dat is vaak heel anders dan wat er in de vacatureteksten staat. Veel werkzoekenden hebben vaak wel de skills, maar niet de relevante werkervaring. Dat leidt ertoe dat zij moeilijk aan een baan komen.

De Paskamer hoort bij het initiatief “House of Skills”, een samenwerking van bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid. Daar kunnen werknemers, werkzoekenden of zzp-er’s hun skills op een gestandaardiseerde manier koppelen aan kansen op de arbeidsmarkt. Op het platform brengen zij vraag en aanbod samen.

De Paskamer bestaat uit een onderdeel voor werkenden en werkzoekenden en een apart onderdeel voor werkgevers. Werkenden en werkzoekenden kunnen in De Paskamer een eigen skills-profiel samenstellen en krijgen op basis daarvan suggesties voor beroepen die op hun skills aansluiten en openstaande functies die daarbij passen. Zij krijgen een breder perspectief op hun skills en mogelijkheden, zonder dat de opleiding bepalend is.

Werkgevers kunnen in De Paskamer aangeven welke skills nodig zijn voor het vervullen van de openstaande functies binnen hun organisaties. De werkgevers kunnen dit ordenen en prioriteren en zo een functieprofiel op basis van skills maken. Door het skillsaanbod van werkzoekenden en de skillsvraag van werkgevers samen te brengen kan er een match worden gemaakt.

Lees meer over De Paskamer