Eerste regionale Praktijkdag in Zwolle

Redactie Nieuws

Tekening: https://www.jessamijn.nl
Bekijk de tekening hier op ware grote

Op woensdag 27 november 2019 was de eerste regionale praktijkdag in de regio Zwolle, georganiseerd vanuit Werkbedrijf Zwolle. Ruim 80 professionals – management én uitvoering – vanuit de werkzoekenden- én werkgeversdienstverlening kwamen bij elkaar om elkaar (beter) te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en – het belangrijkst – om afspraken voor de toekomst te maken. 

Uitgestoken hand voor samenwerking

De dag begon met het aanbieden van het Actieplan Werkgeversdienstverlening 2019-2020 aan het bestuur van Werkbedrijf Regio Zwolle. De bestuurders Rick de Jonge van VNO NCW Zwolle en Luc Lenferink  van MKB Zwolle onderstreepten het belang van samenwerking met het manifest aan over bevorderen van inclusiviteit in bedrijvenEen uitgestoken hand om ons samen in te spannen om ieder die wil en kan werken een bijdrage te laten leveren in de samenleving. 

Veel inhoudelijke aanknopingspunten        

De regionale Praktijkdag bood een breed programma met onder meer een workshop van wetenschapper Hans Bosselaar over de DINGES en de sessie ‘Over de streep’. De deelnemers worden uitgedaagd om keuzes te maken. Keuzes over wat je belangrijker vindt, hoe je tegen de dienstverlening aankijkt en hoe je samenwerking ervaart. Ook was er een proeverij waarbij aanwezigen letterlijk op de tafel klommen om hun onderwerp met verve te brengen. Veel onderwerpen leverden herkenning en begrip op in de zaal.

De oogst 

De regionale Praktijkdag was een groot succes. Werkbedrijf Zwolle organiseert in 2020 dan ook drie nieuwe regionale Praktijkdagen, ook vanuit de pijler ‘ontmoeten’ van het Actieplan Perspectief op Werk. De hoogtepunten uit de oogst van deze editie: 

  • Bekend maakt bemind: Het leren kennen van elkaar, elkaars mening, elkaars struggels creëert begrip over en weer.
  • Deelnemers kregen inzicht in onder andere regionale initiatieven en de wijze waarop deze elkaar versterken, voorzieningen van UWV om werkplekken aan te passen en de mogelijkheden van de Human Capital Agenda.
  • 32 afspraken tussen de professionals van werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening variërend van kennismaken tot het uitwerken van arrangementen
  • Scherpte op regionale samenwerkingsafspraken in de werkgevers- en werkzoekendendienstverlening.
  • Het ophalen van de behoefte om deskundigheid te bevorderen, zoals intervisie, verdieping op arbeidsmarktinformatie, voorzieningen en het blijven organiseren van ontmoetingen (invulling van het actieplan)