Intervisie: een versnelling omlaag

Redactie Leeragenda, Nieuws

Tegen welke vraagstukken loop jij aan? Waar loop je vast? En hoe los je dit op? Vragen die voorbijkomen tijdens een intervisie. Frithjof de Haan (1961), oprichter van Maatschap voor Communicatie, geeft intervisie in de arbeidsmarktregio’s, in opdracht van Perspectief op Werk. Hij heeft al zes groepen begeleid. Elke groep komt drie keer bij elkaar. Sinds maart gebeurt dat online. In dit interview vragen we Frithjof naar het hoe en waarom van intervisie. 

Het leiden van lastige gesprekken is door de jaren heen zijn specialisme geworden. Dat gaat van 1 op 1 gesprekken tot grote bijeenkomsten. Hij krijgt energie van schurende vraagstukken waar de oplossing niet zo een twee drie in zicht is. “Zo werk ik graag voor de Oostvaardersplassen, de problematiek rond de Kinderopvangtoeslag en natuurlijk zet ik mijn tanden graag in de enorme opgaven waar de overheid in de Coronacrisis voor staat”, somt Frithjof op. 

De vraag achter de vraag 

Bij intervisie ben je zo’n drie uur in de vertraagde tijd. Dat lijkt lang maar steeds blijkt weer dat het blijven rondlopen met je vraag en het niet aangaan van een confrontatie aanzienlijk meer tijd en energie kost dan de drie uur durende intervisie. ‘Een intervisiesessie zorgt ervoor dat je de tijd neemt om even uit de dagelijkse sleur te stappen’, geven deelnemers aan Frithjof terug. 

Intervisie is erop gericht de vraag achter de vraag te achterhalen. Daar zit vaak de oplossing. “We verkennen in groepen van circa acht mensen de vragen. Het is zaak nieuwsgierig naar elkaar te zijn door open vragen te stellen”, zegt Frithjof. Meestal kiest de groep twee of drie vragen om verder uit te diepen. Dat wordt gedaan vanuit verschillende perspectieven. Zo leert bijvoorbeeld een casemanager de vertegenwoordiger van het werkgeversservicepunt beter te begrijpen. En andersom. De acties en leermomenten zijn direct in het werk toe te passen. 

Ik vond het een meerwaarde om te zien dat wij niet de enige arbeidsmarktregio zijn waarbij we nog met dingen struggelen, maar dat we allemaal met dezelfde vraagstukken zitten. Ik adviseer andere collega’s om deel te nemen.” 

– Deelnemer intervisie 2019

Intervisie is voor iedereen 

Frithjof geeft intervisie in de arbeidsmarktregio’s voor Perspectief op Werk. Soms voor gemixte groepen met mensen van onder meer UWV, gemeenten en werkgeversservicepunten. Soms voor mensen met dezelfde functies, zoals accountmanagers. In de zomer start waarschijnlijk ook cluster met vertegenwoordigers van VNO-NCW, MKB Nederland en gemeenten. Het begrijpen van elkaars opgaven, het spreken van dezelfde taal en het verkennen van vragen vanuit verschillende perspectieven zijn belangrijke ingrediënten van de intervisie.  

Aan het eind van de sessie vraagt Frithjof steevast: “En, wat vonden jullie ervan?”. De antwoorden hierop zijn louter positief: ‘een open, eerlijke en directe sfeer’ en ‘je voelt veel vertrouwen en respect’.  

Samen komen we verder 

Frithjof: Bij de intervisie kom ik steeds erg bevlogen professionals tegen. Ze zoeken met man en macht naar oplossingen om de matching te verbeteren. Vaak lopen ze echter tegen allerlei barrières aan. Sommige zijn op te lossen. Sommige niet. Het geeft alleen al ruimte om te zien dat je niet de enige bent die ergens tegenaan loopt.” De sleutel op de antwoorden ligt vaak bij je zelf. Wat kan ik zelf doen, hoe kan ik de patronen doorbreken? De ander veranderen is een stuk lastiger.  

In deze crisistijd verlopen de intervisies online via Zoom, Skype of Teams. “Het is even wennen maar dat gaat eigenlijk ook verbazingwekkend goed. De discipline om elkaar uit te laten praten is erg goed. En natuurlijk missen we het echte contact en de non-verbale signalen. Als iemand bijvoorbeeld ongeduldig met zijn been beweegt komt dat niet in beeld ”, sluit Frithjof af. 

Heb je interesse om mee te doen aan een intervisiegroep? Meld je dan aan bij Tanja Willemsen. Intervisie bestaat uit drie bijeenkomsten van circa drie uur. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Zowel voor groepen (mensen met dezelfde functie in en regio) als voor individuele plekken. 


Frithjof de Haan
Frithjof heeft sociologie en communicatie in Wageningen gestudeerd. Daarna heeft hij een paar gerichte opleidingen gedaan om intervisie te kunnen geven. Onder meer bij de School voor Coaching en Phoenix. In een onbewaakt ogenblik heeft hij ook de opleiding tot relatietherapeut gevolgd vertelt hij lachend. “De inzichten zijn ook goed toepasbaar voor intervisie. Zakelijk en privé vraagstukken lijken vaak meer op elkaar dan je in eerste instantie denkt”, aldus Frithjof.