Matchingevents

De succesfactoren van een matchingevent

Matchingevents zijn er in alle soorten en maten. Bij het ene event ligt het vertrekpunt bij de werkgever, bij het andere event bij de werknemer. Ook de verschijningsvormen zijn talrijk, van een volledig digitale ‘markt’ tot een fysieke beursvloer. Van grootschalig met honderden deelnemers en tientallen bedrijven, tot kleinschalig per branche. Het doel van een succesvol matchingevent is uiteraard zoveel mogelijk werkgevers en werknemers koppelen. 

  • Maar wat is nu een succesvol matchingevent?
  • Hoe organiseer je wat er nodig is?
  • Wat zijn de ervaringen van werkgevers en werknemers?
  • Wat levert het op?

Wat doen we?

In 2018 heeft Groningen het concept van De WerkParade geïntroduceerd. Dit jaar organiseren o.a. Friesland, Drenthe en Groningen grote matchingevents aan de hand van dit concept:

Het ondersteuningsteam Perspectief op Werk en de Programmaraad gaan deze events volgen: meelopen met de organisatie, op de dag zelf veldonderzoek doen en na afloop evalueren. Op deze manier proberen we in beeld te krijgen hoe je een succesvol matchingsevent organiseert en helpen we de betrokken regio’s met het leren van hun eigen ervaringen. De kennis die we opdoen zullen we breed delen. Daar kunnen toekomstige organisatoren van zo’n event mee aan de slag. We organiseren een expertmeeting rondom dit thema. Wil je meedoen? Mail dan naar postbuspow@minszw.nl.

Met wie werken we samen?

We werken op dit onderwerp samen met De Programmaraad, het ondersteuningsteam en de arbeidsmarktregio’s Drenthe, Friesland en Groningen.

Welke regio’s werken aan matchingevents?

19 regio’s: Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Haaglanden, Holland Rijnland, Midden Holland, Midden Limburg, Noord Holland Noord, Noord Limburg, Noord Oost Brabant, Rivierenland, Stedendriehoek en Noord-Veluwe, Twente, West Brabant, Zaanstreek/Waterland, Zuid-Holland Centraal, Zuid Kennemerland en Zuid-Limburg.

Het Ondersteuningsteam Perspectief op Werk voert de leeragenda uit en wordt daarin ondersteund door Lysias Advies, Maatschap voor Communicatie en De Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt.