Matchingtools

De matchingtool voor jouw regio

Er zijn veel verschillende soorten matchingtools waarmee werkzoekenden en werkgevers op ieder willekeurig moment, zonder tussenkomst van derden, elkaar digitaal kunnen vinden. Met deze apps hebben werkgevers en werkzoekenden hun uitzendbureau altijd op zak. Maar hoe maak je de keuze voor een geschikte app?

Resultaten

We hebben recent een overzicht gemaakt van alle (soorten) matchingtools die er in de arbeidsmarktregio’s worden gebruikt. Dit overzicht laat zien welke tools er zijn, hoe ze werken en welke regio's welke app gebruiken. Het overzicht houden we zo goed mogelijk up to date. Staat jouw app er nog niet tussen? Mail dan naar postbuspow@minszw.nl

Wat doen we?

Het ondersteuningsteam Perspectief op Werk en De Programmaraad werken aan een overzicht van ondersteunende tools. Dat zijn apps die niet per se een match maken, maar werkzoekenden kunnen begeleiden in hun zoektocht naar werk. Dit overzicht komt ook op Samen voor de Klant. Arbeidsmarktregio Noord Holland Noord staat voor de keuze voor een matchingapp en we gaan in gesprek over wat zij nodig hebben voor het maken van de juiste keuze. Heb je dezelfde vraag en wil je meedoen? Mail dan naar postbuspow@minszw.nl.

Met wie werken we samen?

We werken op dit onderwerp samen met De Programmaraad, het ondersteuningsteam en arbeidsmarktregio Noord Holland Noord.

Welke regio’s werken aan matchingtools?

14 regio’s: Gooi- en Vechtstreek, Gorinchem, Haaglanden, Holland Rijnland, Midden Brabant, Midden Gelderland, Rivierenland, Stedendriehoek en Noord-Veluwe, Twente, West Brabant, Zeeland, Zuid Kennemerland, Zuid-Limburg en Zwolle.

Het Ondersteuningsteam Perspectief op Werk voert de leeragenda uit en wordt daarin ondersteund door Lysias Advies, Maatschap voor Communicatie en De Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt.