NLWerktDoor goed gebruikt door werkgevers

Redactie Nieuws

Eind april is het platform NLWerktDoor gelanceerd. Juist door de inzet van de publiek-private samenwerking in Perspectief op Werk kunnen we via dit platform vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in coronatijd snel en goed verbinden. Inmiddels heeft het platform meer dan 13.000 unieke bezoekers getrokken en zijn talloze werkgevers op weg geholpen. 

Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het  zwaar, maar er zijn ook sectoren en bedrijven die juist nu staan te springen om personeel. Bijvoorbeeld in de logistiek, food, techniek en zorg. Het is belangrijk dat die sectoren niet stilvallen en de economie zoveel mogelijk kan doordraaien. Bij NLWerktDoor komt vraag en aanbod van personeel op een centrale plaats binnen, en geleiden we deze direct door naar de organisaties die concreet iets voor ondernemers kunnen betekenen, zoals Werkgeversservicepunten en private intermediairs. Bovendien ontsluit www.nlwerktdoor.nl ook regionale en sectorale initiatieven die werkgevers helpen in coronatijd. Verschillende werkgevers vinden op die manier zelf hun weg. 

Positieve reacties
Van de concrete aanmeldingen via de website is ruim de helft aanbod van bedrijven die personeel beschikbaar hebben. Zij kunnen dat onder voorwaarden ook op de website laten plaatsen zodat ondernemers rechtstreeks contact kunnen opnemen. Daarnaast hebben zich voor 33 van de 35 arbeidsmarktregio’s bedrijven gemeld met een vraag naar personeel. Werkgevers krijgen binnen 1 werkdag een reactie en worden zo snel mogelijk verder geholpen. De reacties van werkgevers zijn dan ook positief.

Levend platform
NLWerktDoor is een levend platform dat voortdurend wordt bijgewerkt. Zo is de pagina over Opleidingen en stages uitgebreid met handige links voor mensen die zich willen laten omscholen. Ook benadrukken we daar het belang van behoud van BBL-banen om ook in de toekomst voldoende gekwalificeerd personeel te hebben. Verder komen er nog elke week platformen bij in het overzicht van initiatieven . Aanvullingen daarvoor blijven welkom via info@nlom.nl