UWV publiceert weer drie nieuwe arbeidsmarktdashboards

Redactie Uncategorized

Op dinsdag 3 november 2020 heeft UWV in samenwerking met arbeidsmarktpartners weer drie nieuwe dashboards gepubliceerd. De dashboards bevatten de nieuwste cijfers over de ontwikkelingen in aantallen WW-uitkeringen, geregistreerde werkzoekenden bij UWV en Beschut werk. Met deze drie dashboards erbij zijn er nu 7 dashboards beschikbaar met visuele inzichten over de vraag en aanbodzijde van de arbeidsmarkt.

De dashboards ondersteunen ook de rapporten Regio in Beeld die op 29 oktober gepubliceerd zijn voor alle 35 arbeidsmarktregio’s. Hiervoor is een animatiefilmpje gemaakt waarin de samenhang met de Dashboards wordt uitgelegd.  

Wat is er met deze dashboards mogelijk?

De dashboards bieden de mogelijkheid om op landelijk en/of arbeidsmarktregio niveau de arbeidsmarktontwikkeling van vraag en aanbod te bekijken. Zo kun je als gebruiker zelf allerlei selecties maken om de data gedetailleerder te bekijken. Ook is het mogelijk om vergelijkingen te maken met bijvoorbeeld andere arbeidsmarktregio’s en beroepen.

Altijd de meest actuele cijfers centraal op één plek

Op werk.nl kun je vanaf nu op de nieuwe pagina ’Arbeidsmarktdashboards’ terecht voor een overzicht met de meest actuele dashboards. De manier van aanbieden is ook verbeterd, de dashboards zijn geïntegreerd in werk.nl. Gebruik deze pagina altijd voor toegang tot de meest actuele cijfers.  

Ook is er een handleiding met uitleg over de mogelijkheden en het gebruik van de dashboards op de website te vinden.

Vervolg

In het Project Arbeidsmarktdashboards wordt intensief samengewerkt met de partners in de arbeidsmarktregio’s. Inmiddels is de inventarisatiebehoefte bij arbeidsmarktregio’s gestart om de website werk.nl/arbeidsmarktinformatie in 2021 verder door te ontwikkelen.

Het streven is om in het eerste kwartaal 2021 de ‘look & feel’ te vernieuwen waardoor je makkelijker kan navigeren tussen de verschillende pagina’s en dashboards. De vindbaarheid van de informatie wordt vergroot door middel van een zoekfunctie. En voor iedere arbeidsmarktregio wordt een specifieke pagina gemaakt, waarop je alle regionale arbeidsmarktinformatie vindt.

Meer informatie of vragen over dit project? Of heb je ideeën om de site door te ontwikkelen? Neem contact op met wouter.vandam@uwv.nl producteigenaar Project Arbeidsmarktdashboards.