Werksessie Praktijkleren op maat (met een praktijkverklaring)

Redactie Nieuws, Scholing en route

Dinsdag 3 maart was de werksessie praktijkleren met een praktijkverklaring in het Huis van de Stad in Gouda. Ruim 60 werkcoaches, accountmanagers en andere geïnteresseerden uit de hele arbeidsmarkt-regio Midden-Holland kwamen bijeen om aan de slag te gaan met dit nieuwe instrument. Alex Wijnakker (PTC groep) trapte af en vertelde over zijn praktijkervaringen in andere regio’s. Uit zijn verhaal kwam sterk naar voren dat zowel kandidaten als werkgevers erg enthousiast zijn over praktijkverklaringen.  

Interactieve workshops

In twee interactieve workshops gingen de deelnemers onder leiding van Rypke Paulusma (SBB) en Josti Meijers (mboRijnland) dieper in op de “leerlijnen bij een werkgever” en “de kandidaat in beeld”. Interactief en gericht op de praktijk van kandidaat of werkgever. En met een mooi resultaat. Meerdere deelnemers kwamen direct al met potentiële werkgevers en kandidaten. 

Wat is praktijkleren op maat met de praktijkverklaring

Praktijkleren op maat (met de praktijkverklaring in het mbo) is een leerwerktraject voor bijvoorbeeld werkzoekenden (en werkenden) zonder startkwalificatie. Deze kandidaten zijn (nog) niet in staat om een mbo-diploma te halen, en leren in de praktijk vakvaardigheden aan, die afgeleid zijn van de mbo-kwalificatiestructuur. Zij ontvangen hiervoor een  mbo-praktijkverklaring die door de branche herkend en gesteund wordt. Zie voor meer informatie ook onze flyers voor werkzoekenden.

De eerste kandidaten

De eerste kandidaten gaan nu starten met een traject richting een praktijkverklaring. En de ambitie is om in september met een eerste groep kandidaten te vieren dat zij een praktijkverklaring hebben behaald.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over praktijkleren op maat met de praktijkverklaring? Neem dan contact met ons op via projectleider Carola van den Dool (carola.vandendool@gouda.nl

Het Werkgeversservicepunt heeft een LinkedInpagina! Volg het WSP ook! En blijf op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en bijeenkomsten